Augusztus 1-től lehet támogatást igényelni pályakezdő gyakornokok foglalkoztatására

2016-08-01

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 900 000 Ft maximum 30 000 000 Ft. A maximális támogatási intenzitás az összes elszámolható költség 100%-a.

Magyarország Kormányának felhívása a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez, a munkáltatók, elsősorban a KKV-k részére a gyakornokok alkalmazásával és betanításával járó többletköltségek (pl: gyakornokok bére, vállalati gyakornoki kapcsolattartók díjazása, a gyakornoki hely kialakításához szükséges tárgyi feltételek biztosítása) kompenzálásával.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok munkaerő-piaci integrációját. Az intézkedés kiemelt célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk.

A felhívás kötelezően megvalósítandó tevékenységei a következőek:

  • Gyakornokok foglalkoztatása
  • Vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység
  • Adminisztrációs tevékenység
  • Kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás

Továbbá támogatás igényelhető a gyakornoki munkahely kialakításához szükséges eszköz-, immateriális javak beszerzésére, illetve infrastrukturális, és ingatlan beruházásra.

A kérelmek benyújtása 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között lehetséges.