Vas Megyei Vidék Műhely

2016-12-09

December 7-én tartotta soron következő szakmai összejövetelét a Vas Megyei Vidék Műhely.

Az MNVH Vas megyei területi felelőse hívására gyűltek össze a megye vidékfejlesztésben érintett szereplői, köztük az öt Leader Helyi Akciócsoport munkatársai. 
Elsőként Zágorhidi Czigány Ákos ismertette az előző napon lezajlott összevont MNVH-elnökségi és tanácsülés fejleményeit. Jelezte, hogy elfogadásra került a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat alapszintű cselekvési terve. Beszélt a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól, a jelenleg futó és a közeljövőben kiírandó pályázati felhívásokról. A jelenlévő munkaszervezet vezetőkkel megvitatták a Leader-program aktuális teendőit.
Ezt követően Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke számolt be a TOP-pályázatok aktualitásairól és jövőbeni alakulásukról. Majd Éles Krisztina a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei koordinátora ismertette szervezetük átalakításával kapcsolatos tudnivalókat.
Vendég előadóként Kiss Gábor, a Herman Ottó Intézet szakmai tanácsadója mutatta be a Natúrparki szakmai koordinációs hálózat munkáját, majd Tar Gyula, az Intézet igazgatóhelyettese beszélt a szelíd térségfejlesztési modellről. Az előadásokat követően fórumbeszélgetés indult a vidékfejlesztés és a natúrparkok kapcsolatáról és aktuális kérdéseiről.
A rendezvényt közös ebéd zárta, mely mellett a részvevők kötetlen formában osztották meg tapasztalataikat egymással.