Facebook

"A Sorok-patak mentén élni jó!" Rábatöttösön LEADER rendezvény

S Z A K M A I  B E S Z Á M O L Ó

Helyben vagyunk

Helyi értékek feltárásának és megőrzésének támogatása

VP6-19.2.1.-69-8.1.7-17

Pannon Térségfejlesztő Egyesület

 

 

A projekt címe:

 

 „A Sorok-patak mentén élni jó!”

 

A projekt azonosító száma:

 

3024851007

 

 

Kedvezményezett:

 

Rábatöttös Község Önkormányzata

 

 

2021

 

Kedvezményezett megnevezése:

Rábatöttös Község Önkormányzata

Ügyfél-azonosító:

1003168167

Pályázati felhívás száma és címe:

VP6-19.2.1.-69-8.1.7-17

Pannon Térségfejlesztő Egyesület - Helyben vagyunk - Helyi értékek feltárásának és megőrzésének támogatása

Projekt azonosító:

3024851007

Támogatói okirat iratazonosító száma:

3248356991

 

 

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannon Térségfejlesztő Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-69-8.1.7-17 kódszámú, Pannon Térségfejlesztő Egyesület – Helyben vagyunk – Helyi értékek feltárásának és megőrzésének támogatása című felhívás alapján Rábatöttös Község Önkormányzata 3024851007 azonosító számon, A SOROK-PATAK MENTÉN ÉLNI JÓ! című projektjével támogatási kérelmet nyújtott be.

 

A benyújtott kérelemhez kapcsolódóan 3248356991 iratazonosító számon 2021. január 29. napján támogatói okirat került kiadásra.

 

A projekt keretében egy Roland RP701-BK típus digitális zongora + zongorapad eszközbeszerzés került megvalósításra.

 

A támogatói okiratban 1 980 660Ft vissza nem térítendő támogatás került megállapításra.

A projekt teljes összköltsége: 2 640 882Ft.

A támogatás intenzitása: 75%

 

Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó jóváhagyott elszámolható kiadás nettó 335 354Ft + 90 545Ft Áfa.

 

A projekt által tartalmazott mérföldkövek:

Mérföldkő sorszáma:

1

Megvalósítani tervezett eredmény leírása:

Eszközbeszerzés megvalósítása. 1 szett Roland RP501-es típus elektromos orgona és zongorapad beszerzése.

 

Mérföldkő sorszáma:

2

Megvalósítani tervezett eredmény leírása:

Projekt keretében megvalósuló rendezvény lebonyolítása, beleértve a rábatöttösi Szent Cecília templomban megvalósuló zenés, illetve a rábatöttösi Millenniumi Emlékparkban található rendezvénytéren megvalósuló kerekasztal fórumot, állófogadást, kulturális szabadidős programokat, vacsorát és vigadalmat.

 

Az eszköz megrendelésének dátuma:

 

A pénzügyi teljesítés dátuma:

 

Az eszköz üzembe helyezésének dátuma:

 

Az eszközbeszerzés megvalósulásának dátuma:

 

A 2019. szeptember 29. napján 3024851007 iratazonosító számon benyújtott támogatási kérelemhez csatolásra került a Pinho ’97 Kft. által 2019. szeptember 19. napján kiállított, Roland RP501-es típusú elektromos orgona + zongorapad eszköz beszerzésére vonatkozó nyertes árajánlat is.

 

Az árajánlatban szereplő eszközbeszerzés megvalósításához kapcsolódóan megállapításra került, hogy az érintett eszköz beszerzésére nincs lehetőség, annak forgalmazását a gyártó az ajánlatadás követően eltelt közel 2 év alatt megszüntette.

 

Megállapításra került, hogy

-          a nyertes árajánlatban szereplő eszköz helyett beszerzett Roland RP701-BK típus digitális zongora + zongorapad eszköz az eredeti árajánlatban, illetve támogatási kérelemben foglaltakkal összhangban van, ugyanazt a célt szolgálja és műszakilag jobb paraméterekkel rendelkezik, mint az eredeti árajánlatban szereplő Roland RP501-BK típus digitális zongora + zongorapad.

-          a beszerzésre került eszközök megfelel valamennyi vonatkozó európai irányelvnek, szabványnak, illetve az azokat átültető magyar jogszabályoknak, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak.

-          a beszerzésre került eszközt az érintett eszközök kereskedelmi forgalmazásával üzletszerűen foglalkozó, kereskedőként forgalmazza a piacon szokványos jótállási és szavatossági feltételek biztosítása mellett.

-          a beszerzésre került eszköz első üzembe helyezésű, a támogatási kérelem benyújtásának évétől számított legfeljebb két éve gyártották, amely a támogatható tevékenység megvalósítását szolgálja.

-          a nyertes árajánlatban szereplő eszköz – melynek forgalmazását az árajánlat kiállítását követőn megszüntették – helyett beszerzett eszköz miatti műszaki tartalom módosítás nem veszélyeztetheti a pályázati felhívásban előírt célokat, a vállalt indikátorokat, és a tervezett eredményeket.

-          a műszaki tartalom módosítása nem változásbejelentéshez kötött változás.

-          a műszaki tartalom pozitív irányú módosítása kedvezően hat a projekt megvalósítására és annak eredményeire.

 

A beszerzésre került eszköz piaci árának meghatározása érdekében 3 új árajánlat került beszerzésre, melyek a kifizetési kérelemhez benyújtásra kerülnek.

Az eszközbeszerzéshez kapcsolódó valamennyi szükséges iratanyag a kifizetési kérelemhez benyújtásra kerül.

 

 

Beszerzett eszköz műszaki paraméterei:

(A gyártó honlapján található leírás szerint)

 

Minden, amire egy családnak szüksége van a zongorázáshoz

Ha az egész család számára keresel hangszert, a Roland RP701 a tökéletes választás. A hangminőség és billentés a két legfontosabb tényező a tanuláshoz. Ennek megfelelően, ez a kedvező árfekvésű digitális hangszer ragyogó, gazdag hangzást kínál a Roland SuperNATURAL Piano technológiájának jóvoltából, a rendkívül érzékenyen működő PHA-4 Standard billentyűzet pedig biztosítja az akusztikus zongorák autentikus játékérzetet. 

Az RP701-et az intuitív használatra tervezték, ezért a fiatalok is azonnal belevethetik magukat a zenélésbe. A könnyen értelmezhető ikonok és a jól elrendezett előlap biztosítják, hogy a használati útmutató olvasgatása helyett, azonnal a játékra összpontosíthass. A beépített Bluetooth funkciónak köszönhetően zenéket streamelhetsz okostelefonról, illetve zenei alkalmazásokhoz kapcsolódhatsz, melyek növelik a motivációt és hatékonyabbá teszik a gyakorlást. Töltsd meg a teret zenével a nagy teljesítményű, beépített hangszórókon keresztül, élvezd a gyakorlást a Headphones 3D effekt ragyogó térhangzásának köszönhetően vagy a hangszer klasszikus megjelenésével tegye még esztétikusabbá otthonodat. 

Akár gyermekeidnek szeretnél egy hangszert a zongoratanulásához, vagy magadnak az újrakezdéshez, az RP701 hangzás, megjelenés és játékérzet tekintetben tökéletes megoldást jelent az egész család számára.

 

 • kifejező hangzás a Roland SuperNATURAL Piano technológiának köszönhetően
 • egy akusztikus zongora játékérzete a PHA-4 Standard billentyűzettel és Progressive Damper Action pedállal
 • klasszikus külső, elegáns első lábak és finom lekerekítések
 • Headphones 3D Ambience effekt a valósághű zongorahangzáshoz fejhallgatón keresztül is
 • jól áttekinthető kijelző, egyszerűen használható ikonokkal, melyek rejtve maradnak, ha nincs rájuk szükség 
 • okostelefon csatlakoztatása Bluetooth Audio-n keresztül és játék kedvenc dalokkal
 • kompatibilis a Piano Every Day alkalmazással, amely növeli a motivációt a még több gyakorláshoz
 • állítható magasságú, tartozék BNC-05 zongorapad (régiófüggő)
 • sötét rózsafa szín

 

Akárcsak egy hagyományos akusztikus zongora

Ha már hozzászoktál zongoratanárod akusztikus hangszeréhez, az RP701 használata zökkenőmentes átmenetet jelent. Ezen a digitális zongorán azonnal otthonosan fogjod érezni magad, nemcsak a lenyűgöző hangzásnak, hanem a precíz billentésnek és dinamikának köszönhetően is. A kiváló SuperNATURAL hangforrás a hang és rezonanciák minden finom változását képes megszólaltatni, akárcsak egy akusztikus hangszer. Ehhez az élethű hangzáshoz hozzájön a PHA-4 Standard billentyűzet, amely elefántcsont hatású fehér billentyűkkel és kiváltóponttal rendelkezik, amely a billentyűk lassú lenyomásakor jellegzetes "kattanást" okoz. Továbbá a Progressive Damper Action pedál funkció is része a hangszernek, így a zongoraórákon gyakorolt félpedál-technikáról sem kell lemondania.

 

Egyszerű kezelés Ösztönös játék.

Az RP701 egyszerű kezelőfelülete és barátságos ikonjai  a fiatalabbak számára is megkönnyítik az alapvető funkciók használatát -  az Te felügyeleted nélkül is. A több mint 300 beépített dal mellett, egy gyakorlásbarát metronóm, egy felvevő és zenei alkalmazások elérésére is lehetőség nyílik. Ülj le a hangszerhez és élvezd az ikerhangszórók részletgazdag, erőteljes hangját. Vagy ha zavartalanul szeretnél játszani, egyszerűen húzd lejjebb a billentyűzet fedelét, hogy elrejtsd a kezelőpanelt, csatlakoztasd a fejhallgatót, és feledkezz bele a Headphones 3D Ambience effekt hangulatába, mely a zongorahangzásnak valósághű térérzet biztosít. 

 

Az otthoni környezethez jól illeszkedő, elegáns dizájn

Ha vonzónak találod az akusztikus zongora klasszikus megjelenését, az RP701 nem okozhat csalódást. A Roland csúcskategóriás LX és HP sorozatának díjnyertes formavilágának hatására, ez a kifinomult hangszer remekül ötvözi az íveket és egyen vonalakat, karcsú első lábai pedig teljessé teszik a vizuális élményt. A négy színválasztékban elérhető RP701 a legkülönfélébb stílusú szobákhoz is remekül illik. Képzeld el a kifinomult sötét rózsafát, vagy a világos tölgyet elegáns erezettséggel, vagy ragaszkodj a klasszikus hangulathoz a ragyogó fehér vagy a modern fekete színekkel.

 

Gyors tanulás zenei alkalmazásokkal és a Bluetooth funkcióval

A felsőkategóriás digitális zongorák számos hasznos funkcióval rendelkeznek, így minden családtag számára motivációt és támogatást nyújtanak a zongoratanuláshoz. A Bluetooth audió használatával táblagépéhez vagy okostelefonjához csatlakozhatsz, zenéket szólaltathatsz meg az RP701 hangszóróin vagy fejhallgatóján keresztül, vagy együtt játszhatsz kedvenc előadóiddal. A Bluetooth MIDI segítségével pedig egyszerűen felfedezhetsz fel olyan online oktatási platformokat, mint a Skoove, vagy kipróbálhatod a Roland Piano Every Day alkalmazást, amely automatikusan rögzíti a játékodat játéktechnikád kielemezésének céljából, illetve a One Week Master programmal minden héten megtanulhatsz egy új darabot.

 

Roland RP701 specifikáció

 • Kalapácsmechanikás zongora, PHA-4 Standard mechanika, kiváltóponttal, elefántcsont érzettel
 • Zongorahang: SuperNATURAL Piano
 • Max. Polifónia: 256 hang
 • Hangszínek: Összesen 324 hang
 • Billentyűzet: 88 billentyűs PHA-4 standard billentyűzet: kiváltóponttal és elefántcsont érzettel
 • Pedál: Damper(halkító pedál, folyamatos érzékelésű), Soft (folyamatos érzékelésű, programozható funkció), Sostenuto (programozható funkció)
 • Hangszórók: 12 cm (4-3 / 4 hüvelyk) x 2
 • Névleges teljesítmény: 12 W x 2
 • Fejhallgatóeffekt: Headphones 3D Ambience
 • Érintésérzékenység: Billentyűs érintés: 100 típus, rögzített érintés, Kalapács reakció: 10 típus
 • Finomhangolás: 415,3–466,2 Hz (0,1 Hz-es lépésekben állítható)
 • Temperálás: 10 típus (Equal, Just Major, Just Minor, Pythagorean, Kirnberger I, Kirnberger II, Kirnberger III, Meantone, Werckmeister, Arab)
 • Hangeffektek: Brilliance, Ambience
 • Zongoratervező: virtuális an állíthító zongorafedél, húrrezonancia, Zengetőpedál-rezonancia, billentyűzetfelengedés-rezonancia, billentyűnként hangolás, hangerő és karakter állírás
 • Belső dalok: Összesen 377 dal, zenehallgatás: 10 dal, zenekari: 30 dal, szórakozás: 20 dal, énekeljünk a DO RE MI-vel: 30 dal, oktató: 287 dal (Scale, Hanon, Beyer, Burgmuller, Czerny 100)
 • Dal lejátszás: normál MIDI fájlok (0, 1 formátum), audiofájl (WAV: 44,1 kHz, 16 bites lineáris formátum, MP3: 44,1 kHz, 64 kbps - 320 kbps, USB Flash memóriára van szükség
 • Dalfelvevő: normál MIDI fájlok (0 formátum, 3 rész, kb. 70 000 jegyzetmemória), audiofájl (WAV: 44,1 kHz, 16 bites lineáris formátum, USB flash memória szükséges)
 • Bluetooth: Audio: Bluetooth Ver 3.0 (Támogatja az SCMS-T tartalomvédelmet)
 • MIDI: Bluetooth Ver 4.0
 • Kompatibilis Android / iOS alkalmazások (Roland): Piano Every Day, Piano Designer zongoratervező
 • Kényelmi funkciók: metronóm (állítható tempó / ütem / hangerő / hangszín), Dual (két hangszín egyszerre), Split (klaviatúra két, külön hangszínen megszólaló szekcióra választása), Twinpiano (klaviatúra két, egyforma szekcióra választása, gyakorláshoz), transzponálás (félhangoként), a hangszóró hangerő, fejhallgató hangerő, hangszóró automatikus némítása, panel zárolás, automatikus kikapcsolás
 • Szekrény: kottatartó, billentyűzet takaró: csúsztatható, klasszikus helyzetbe állítható
 • Kijelző: Grafikus OLED 128 x 64 pont
 • Csatlakozók: DC bemenet, bemeneti aljzatok: sztereó miniatűr telefon típus, USB számítógép port: USB B típus, USB Memória port: USB A típus, 2 x fejhallgató aljzat: sztereó miniatűr telefon típus, sztereó 1/4 hüvelykes telefon típus
 • Tartozékok: hálózati adapter, tápkábel
 • Szélesség: 1 366 mm / 53-13 / 16 hüvelyk
 • Mélység: 463 mm / 18-1 / 4 hüvelyk
 • Magasság: 1027 mm / 40-7 / 16 hüvelyk
 • Súly: 46,0 kg

 

 

Az eszközbeszerzés közvetlen és közvetett hatásai:

-          Az eszközbeszerzés hozzájárult a projekt részét képező rendezvény zenés programelemének sikeres megvalósításához.

-          A magas műszaki tartalom és a hosszú élettartalom megfelelő színvonalú használatot biztosít.

-          Korszerű, gazdaságosan fenntartható eszköz minimális fenntartási és karbantartási költségeket igényel, az így felszabaduló forrást a helyi közösség más módon tudja hasznosítani.

-          Erősödik a helyi identitástudat és a helyi közösség összetartása.

-          Közösségi rendezvények alkalmával megfelelő hangszer áll rendelkezésre.

-          A közösségi élet feltételei javulnak.

-          Nő a település vonz- és népességmegtartó ereje.

-          Javul a lakosság életminősége.