Facebook

Eszköz- és marketingfejlesztés a Mittl Pincészetnél LEADER vállalkozásfejlesztés

Kedvezményezett neve: Mittelné Ódor Anita
Kedvezményezett címe: 9795 Vaskeresztes, Fő. utca 10

Szakmai beszámoló

Az Alpok keleti nyúlványainak végpontja a Kisalföld szélén magasodó Vas-hegy, ezen mezőgazdasági adottságokkal kecsegtető tájegységen végzem - 2009. november 20-tól egyéni vállalkozóként - szőlőtermesztési tevékenységemet. A hegy dél-nyugati és délkeleti lejtőin évszázados szőlőültetvény terül el. A szőlőtermesztés, borkészítés illeszkedik Vaskeresztes és a bortermesztési hagyományokkal rendelkező határ menti régió érdekeihez. A keresztesi szőlőhegy a Soproni borvidék része.

Szőlő feldolgozással és Oltalom Alatt Álló Eredet megjelölésű borértékesítéssel foglalkozok. Minden szőlő terület, ami a használatomban van, Natura 2000-es terület. A borvidék és a tájegség hagyományainak és a piaci igényeknek megfelelően a kiemelkedő értékű, keresett vörösbort adó szőlőfajták - kékfrankos, merlot, és a zweigelt - művelését folytatom 2,5 hektáron.

A Vas-hegy szubalpesi klímájának köszönhetően az itt termelt bor egyedi, karakteres és különleges minőséggel rendelkezik. Színanyagban gazdag, szép tónus, mélyvörös, értékes oldott ásványi anyagokat őríz. A támogatás keretében 1 db 40 hl-es egyedi vörösborerjesztő tartály, 1 db garatos szivattyú, 1 db lapszűrő technológiai eszköz került beszerzésre. A fejlesztéseknek köszönhetően új értékesítési csatornán, a nyitott portánkon is eladhatjuk a termékeinket. A marketing, a honlap és az eszközbeszerzés által kíánlt magasabb minőségű termékfajtákat és a hozzá kapcsolódó szolgáltatást tudok nyújtani a pincészetbe látogató vendégeknek.

Ezen felül a piac szereplői és vásárlóink által hiányolt honlapkészítését és annak tartalommal való feltöltését is megvalósítottam, ami napi információval szolgál a látogatók, potenciális vevőkör számára.

Beruházás költségei a következőképpen alakultak:

Vörösborélesztő tartály:                1.442.000 Ft + Áfa
Garatos szivattyú:                        1.700.000 Ft + Áfa
Lapszűrő:                                       870.000 Ft + Áfa
Honlapkészítés:                               454.000 Ft + Áfa
Projektelőkészítés:                          222.000 Ft + AM
Projektmenedzsment:                      120.000 Ft + AM
Kötelező arculati elem elhelyezése        9.900 Ft + AM

A költségarányok a pályázati felhívásban foglaltak szerint lettek figyelembe véve.

Vaskeresztes, 2021.08.19.