Facebook

Eszközbeszerzés a vállalkozás fejlesztése érdekében Csenár Márton vállalkozónál LEADER vállalkozásfejlesztés

A kedvezményezett neve: Csenár Márton
A kedvezményezett telephelye: 9798 Ják, Kodály Z. u. 24.

Záró beszámoló

A fejlesztést megelőzően egyéni vállalkozásban méhészeti tevékenységet végeztem. 2007. óta foglalkozom méhészkedéssel, 2009-ben méhész szakmunkás-vizsgát tettem, 2010-ben gazdasági agrármérnökként végeztem. Elkötelezett vagyok a folyamatos fejlesztés, a tanulás illetve a továbbképzés mellett.

A méhészeti bevételből visszaforgatott forrásból, valamint a pályázat nyújtotta lehetőségek kihasználásával sikerült megvalósítanom egy új tevékenység beindítását, a zöldterület kezelést.

Fő tevékenységem jelenleg a 022001 Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység.
Jelen fejlesztés keretében a zöldterület kezeléshez kapcsolódó eszközbeszerzéseket sikerült megvalósítani.
A pályázat keretében a vállalkozói tevékenységem diverzifiklásához, új szolgáltatás beindításához szükséges eszközbeszerzést valósítottam meg. A fejlesztés a 8130 teáorszám alatt a zoldterület kezeléshez kapcsolódó eszközök beszerzését, valamint az adminisztrációt megkönnyítő informatikai eszközbeszerzést tartalmazta.
Az eszközbeszerzéssel megvalósult fejlesztés és szolgáltatás bővülés által a vállalkozásom hatékonysága és a termelékenysége megnőtt.
A Jákon működő vállalkozásom célja, a helyi erőforrásokra építő szolgáltatási kapacitások fejlesztése, az értékesítési lehetőségek bővítése, versenyképességének növelése, ezáltal a helyben történő foglalkoztatás fenntartása.
A fejlesztés célja volt a környezetkímélő, fenntartható gazdálkodás, és a gazdaság méretéhez viszonított kapacitását bővíteni, minőségileg javuló szolgáltatást nyújtani (új piacra való belépés) és a hatékonyság növelésével költséget csökkenteni.
A fejlesztés költséghatékony módon valósult meg. A költségek a piaci árakhoz igazodóan reális és gazdaságos módon kerültek összeállításra. Az átlagos piaci árak felmérése érdekében több árajánlat került bekérésre és a legjobb ár- érték aránya kedvező. A beruházás realitását a jelentkező fogyasztói igények adják, amik alapján a megtérülés is biztosított. A fenntartási időszak a komplex szolgáltatás bevételt generál.