Facebook

Eszközbeszerzés Krancz Tamás őstermelőnél LEADER vállalkozásfejlesztés

Kedvezményezett neve: Krancz Tamás őstermelő
Kedvezményezett címe: 9795 Vaskeresztes, Fő utca 22.

Szamai beszámoló

A gazdaságomat 10 éve őstermelőként, majd 2013. márius óta családi gazdaságként működtetem. Fő tevékenységem a szántóföldi növénytermesztés és mezőgazdasági bérmunka. Jelenleg 82 ha-on gazdálkodom és 100 ha-on végzek mezőgazdasági bérmunkát. Kezdetektől fogva arra törekszem, hogy a legkorszerűbb gépekkel és technológiákkal tudjak dolgozni és ennek következtében mindig jó termésátlagokat és minőséget tudjak produlálni. Erre való tekintettel a Panno Térségfejlesztő Egyesület által meghirdetett VP6-19.2.1.-69-8.1.6-17 kódszám, "Gazdálkodj okosan" - Mezőgazdasági mikrovállalkozások versenyképességének növelése című felhívásra támogatási kérelmet nyújtottam be, mely sikeres elbírálásban részesült. Pályázatom eredményeként egy korszerű HORSCH VRUISER 5 XL függesztett sekély művelő eszközt várásoltam, ezáltal újabb technológiákat tudok alkalmazni.
A gép mobilitását tekintve több folyamat végrehajtásában tud a segítségemre lenni. Az eszköz képes a kombájn utáni tarlóhántásra, szalmaterítésre, magágy-készítésre, és mint könnyű kultivátor a mechnaikus gyomírtásra és tavasszal a talajfelszín levegőztetésére, lazítására és egyengetésére. A tevékenységem folytatásához rendelkezésremre álló gépparkot jelen fejlesztés keretében ki tudtam váltani, melynek köszönhetően a gazdaságom hatékonysága és termelékenysége megnőtt. A beszerzés kapacitásnövekedést generált, ami a piaci versenytársakhoz képest előnyt eredményezett. A fejlesztés további fejlesztéseket eredményez, ami a gazdaságomat eredményessé teszi. A hatékony működéssel a vállalkozásom jövedelmezősége növekszik. A tevékenységem jövedelmezősését növeli a magasabb hozzáadott érték révén létrejövő minőségi és mennyiségi termékkínálat. Rövidebb idő alatt, hatékonyabb munkavégzést eredményez az új eszköz használata. Az új eszköz révén több részmunkát tudunk rövidebb idő alatt elvégezni.
Az új technológiai eszköz beszerzése elengedhetetlen volt a minőségi termék-előállítás, a mezőgazdasági tevékenységem dinamikus fejlődése érdekében.
A pályázat keretében marketing eszközként tábla kihelyezése valósult meg.