Facebook

Helyben lenni jó - Tanakajdon LEADER rendezvény

Falunap Tanakajdon 2019 augusztus 02-03.
Hagyományosan mint minden évben ezúttal is falunap keretében hívtuk egy kis szórakozásra, kikapcsolódásra a község lakói.
Már a pénteki napon sportversenyeken mérhették össze a tudásukat, felkészültségüket
az ifjabb és kevésbé ifjabb versenyzők.
Női és férfi tekében a helyi italbolt tekézőjében, asztaliteniszben pedig a művelődési ház nagytermében zajlottak a kiélezett küzdelmek.
Amíg tekében azért a rutinos öregek vitték a prímet, addig asztaliteniszben „rendszerváltás”
Az Ambrózy Migazzi István Általános Iskola tanakajdi diákjainak szereplése keltett kellemes meglepetést. Az első két helyet elvitték a rutinos öregek elől.
Szombaton reggel a szokásos harmonikaszós ébresztővel nyitottuk a napot. Annyi változtatással, hogy az elmúlt időszak lófogatát felváltotta a személyautó utánfutóval.
Nem volt szándékunk a modernizálás, csak sajnos a ló megsántult, de ez nem akadályozta a résztvevőket abban, hogy énektudásukkal elkápráztassák az utcák lakóit, akik közül jó páran „folyékony” elismerésükkel jutalmazták csalogányainkat, hogy még szebben és hangosabban szóljon a nóta.
A délelőtt közepétől a helyi önkéntesek segítségével megkezdődött a főzés, hogy a három üstben fortyogó pörköltekkel és babgulyással kényeztessük a kilátogató vendégeket.
Közben zajlott az elmaradhatatlan utcák terek bajnokság, ami folytatódott a 11 es rúgó versennyel.
A délután folyamán születésfa ültetés keretében fogadtuk a falu lakói közé az elmúlt év során született ifjú tanakajdiakat. (15 fő)
A délután során mindenki talált magának szórakozási lehetőséget. A kicsik a légvárban, az ugrálóvárban, a nagyobbak a rodeóbikán és az íjászatban, lézerharcban mutathatták meg rejte tt képességeiket és szórakozhattak kedvükre.
Eközben a színpadon a helyi kötődésű fellépők adtak színvonalas műsort.
Közben elkészültek az üstökben fortyogó finomságok és mindenki áldozhatott a kulináris élvezetek asztalán.
Az est a napközbeni versenyek eredményhirdetésével és tombola sorsolással majd bállal zárult, ahol mindenki jól érezte magát.