Facebook

Helyi értékek és hagyományok Rumban LEADER rendezvény

2019. május 17-én dr. Őry Imre nyugalmazott főiskolai docens úr előadást tartott a Rumi vasút múltjáról és jelenéről, melyet a Rumi Rajki István Általános Iskola 8 évfolyama élvezettel hallgatott. Csodálva nézték a régi időkből származó fotókat, melyeket a diakockákon láttak, s itták a tanár úr minden szavát.

Másnap délelőtt 11 órakor került sor a megyei értéket képző Vasúti Fűtőház korhű térvilágítási lámpáinak ünnepélyes átadására. Köszöntőt mondott Kraft László intézményvezető úr, valamint dr. Őry Imre úr is, végül pedig Horváth István plébános úr mondott áldást. A piros-fehér-zöld nemzeti szalagot id. Auer Tibor úr vágta át, akinek a jóvoltából kerültek elhelyezésre a lámpák. A jelen lévőknek egy kis állófogadással köszönték meg a részvételt.

A Művelődési Háznál délután 15 órakor a falu legifjabb tagjainak a köszöntésével vette kezdetét a program. A legkisebbek az ajándék mellett oklevelet is kaptak, és minden kisgyermek neve egy-egy falevélen felkerült a születés fájára. Ezt követően zenés gyerekműsorral kedveskedtünk a kicsiknek és nagyobbaknak, majd a BE-JÓ Táncegyüttes következett mazsorett és látványtáncokkal. A retro slágerek után az Energy Dabaston helyi csapata a Snickers lépett színpadra. Beni Ferenc polgármester úr köszöntőjét követően a vacsorához a nótát, a szintén helyi érdekeltségű PlectRum gitárklub és a Rumi Rigók szolgáltatták. Kísérő programként volt csillámtetkó, kézműves foglalkozás és ugráló vár is. Este 7 órakor megérkezett az első sztárvendégünk Postás Józsi, aki egy órás koncertet adott nálunk, majd Nótár Mary pezsdítette fel a hangulatot az esti bál előtt, ahol Németh Pisti húzta a talp alá valót.