Facebook

Horvátlövői Tűzoltó Testület 125 éves jubileumi ünnepsége LEADER rendezvény

Kedvezményezett: Horvátlövő Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9796 Horvátlövő, 48-as utca 52/a.

Beszámoló
Horvátlövői Tűzoltó Testület 125 éves jubileumi ünnepsége
Horvátlövő Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 1894-ben alakult meg, és rövid időn belül a település életének meghatározó tűzvédelmi, társadalmi szervezetévé vált. Hamarosan kivívták a közösség elismerését, és az önkéntes tűzoltók megbecsült tagjai lettek a közösségnek. A felszereléseket a tagok által felajánlott támogatásból vásárolták, azonban a plébános, a helybeli kereskedők, valamint az iparosok és nagyobb gazdák is támogatták adományaikkal a működését.
A falu egyedüli társadalmi szervezetének rangját mutatja, hogy csak az arra érdemes személyek lehettek a tagjai, akik az önkéntes munka vállalása mellett tagsági díjat is fizettek. A tűzvédelmi tevékenység mellett aktívan vettek részt a közösség életében, közreműködtek a közösségi munkával megvalósult fejlesztésekben, és jelentőségteljes szerepet töltöttek be az ifjúság támogatása és a helyi horvát nemzetiségi hagyományok ápolása terén.
Az egyesület 2019-ben ünnepelte fennállásának 125 éves jubileumát. Az egyesület a község valamennyi szereplőjének bevonásával társadalmi szerepéhez, történelmi érdemeihez, és a régióban betöltött helyzetéhez illő ünnepséget valósított meg.
A rendezvény célja volt, hogy a lakosság, a résztvevők megismertetése a település hagyományaival, a helyi és megyei értékeivel. A főzőversennyel a közösségépítés és a kistérség szorosabb kapcsolatának megteremtése sikeresnek mondható.
A rendezvény kapcsán beszerzésre került 10 db sörpad, amely későbbiekben is hasznos lesz az önkormányzat részére.
A gyermekekről sem feledkeztek meg az „ünnepnapon” hiszen, ugrálóvárat használni és arcfestést is kérhettek.
A sörpadok, valamint a kiadványok a Pannon Térségfejlesztő HACS területéről származik.