Facebook

IV. Toronyi Kenyérünnep és Fesztivál LEADER rendezvény

Kedvezményezett neve: Torony Község Önkormányzata 
Kedvezményezett címe: Torony, 94 hrsz.

Toronyi Kenyérünnep
Toronyi Kenyérünnep elnevezéssel ötödik alkalommal hirdette meg az államalapítás évfordulójához, augusztus 20-ához kapcsolódó nagyszabású falunapját a helyi önkormányzat. Az idén augusztus 18-án, vasárnap volt az egész napos program.
Reggel 8 órakor zenés ébresztővel vette kezdetét az események sora, amiből az idén se hiányozhatott az ingyenes falunézés a DOTTO kisvasúttal. A kulturális programok délután 2 órakor kezdődtek a művelődési ház mögötti rendezvénytéren felállított sátorban.
Az új kenyér ünnepélyes megáldása délután háromnegyed 6-kor volt. Ünnepi beszédet mondott dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője és Kovács György polgármester. Ezután átadták a díszpolgári címet Kovács Frigyesnének és a Toronyért díjat a Földesi házaspárnak, akik a Boglya Népzenei Együttes alapítói. A műsorban közreműködött a Toronyi Aranypatak Asszonykórus.
Este 7 órakor az idén is megtartottuk a tombolasorsolást, amelynek bevételét a toronyi Csicsergő Óvoda fejlesztésére fordítják.
9 órakor lépett színpadra a nap sztárvendége, Kökény Attila, majd utcabál kezdődött Standi Pityuval és Tomival.
Kísérőrendezvényként a toronyi civilek konyháján délután 2 órától hagyományos kemencés langalló készült, míg a gyerekeket csillámtetoválás, arcfestés, körhinta, légvár és sok-sok egyéb játéklehetőség várta. A bátrabbak lovagolhattak is.
A Toronyi Kenyérünnep műsorvezetője Fazekas Gábor önkormányzati képviselő volt.