Facebook

Keresztszemes kézműves műhely kialakítása Kovács Attila vállalkozónál LEADER vállalkozásfejlesztés

A "Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapcitásának fejlesztése" című, VP6-19.2.1-69-8.1.5-17 kódszámú felhívásra benyújtott projektem 2019.05.31-én támogatásban részesült.

A projektben szereplő keresztszemes kézműves műhely kialakítására vonatkozóan 2018.02.05-én vállalkozói szerződést kötöttem a Caribi Télikert Építőipari Kft-vel. A kivitelezési munkálatok megkezdésére 2018.02.20-án került sor.

Elindult vállalkozásom új tevékenysége, keresztszemes kézimunka termékek készítése és érétékesítése Gyöngyvirág Keresztszemes Manufaktúra néven. Elkészült a logó és a saját Facebook olda (https: //www.facebook.com/gyongyviragkeresztszemes/) Az oldalnak jelenleg 692 követője van.

A projekt keretében elkészült alkotóműhely megfelelő munkakörülményeket biztosít a kézimunkázáshoz és kézműves bemutató- és oktatóhelyként is funkcionál. Az eddig elkészült kézimunka termékek között megtalálhatóak ünnepekhez köthető dísztárgyak (pl: karácsonyi díszek, húsvéti tojásdíszek, anyák napi ajándéktárgyak stb.), dekorációs termékek (pl: egyedi fali- és asztali képek, hűtőmágnesek, stb.) és használati tárgyak (pl: egyedi, névre szóló könyvborítók, könyvjelzők stb.) Értékesítésük eddig közvetlenül a telephelyről, megrendelésre és a Facebook oldalon keresztül történt. 2019. évben több helyi kézműves vásáron való részvétel tervezett.

A projekt fizikai befejezése 2019.06.21-én történt meg.