Facebook

Kopácsi Füves Porta szolgáltatásainak fejlesztése Csempeszkopácson LEADER vállalkozásfejlesztés

Kedvezményezett neve: Horner Szolgáltató Kft
Kedvezményezett címe: 9764 Csempeszkopács, Árpád tér 3.
Holnap címe: https://fuvesporta.hu/hu/

Szakmai beszámoló

A Horner Kft 1997.11.03-án lett bejegyezve. A cég a több lábon állás elkötelezett híve, ezért számos tevékenységi körrel is rendelkezik, többek között egyéb szálláshely-szolgáltatással is. Ez a FATOSZ négy napraforgós minősítéssel ellátott családi vállalkozás 2013-ban kezdte meg működését az Árpád-kori román templom tövében.

A szálláshely egy egykori módos paraszti porta lákóházának felújításából létrejött falusi vendégház. A felújítás során igyekeztek az eredeti bűtorokat, illetve nyílászárókat megtartani, ezáltal is őrizve a falusi hangulatot. A porta területén lovak, kutyák, baromfik is látogathatók. Az udvaron található egy tűzhely- aszaló-kemence, melben lehetőség nyílik a területen található gyümölcsök aszalására, illetve a hagyományos főzési-sütési módok kipróbálására. A látogatók számára elében, a napi teendőkkel együtt mutatják be a paraszti udvart, melykben a vendégek is részt vehetnek. Az udvaron külön gyereksarkot alakítottak ki, hiszen a tapasztalatok szerint az elérni kívánt célcsoport, a nagycsaládosok is szívesen jönnek ide. A szálláshely szolgáltatásait sikerült bővíteni a pályázat során felújításra került melléképülettel, melyben bemutatótermet működtetünk, ezáltal is növelve a célcsoportok szükségleteinek kielégítését.

Ezen fejlesztés fő célja a szálláshely szolgáltatás színvonalának, minőségének emelése, az előzetesen feltárt, a vendégek által jelzett hiányosságok kezelése illetve az árbevétel- és a helyiség látogathatóságának növelése. A településen helytörténeti múzeum és országos híról műemlék templom található. Ezekhez kapcsolódva alakítottuk ki a kiállító termet, mely ezeket egészíti ki. Itt az idelátogatók testközelben láthatják, próbálhatják ki a kiállított eszközöket és vehetnek részt a falusi élet bemutatásához kapcsolódó programokhoz. Az új melléképület lehetőséget ad a helyi kézműveseknek, vállalkozóknak termékeik bemutatására is. A településen évek óta megrendezett helyi kézműves vásárral bekapcsolódunk a "Középkori Vásárnap Csempeszkopácson" elnevezésű programsorozathoz is, mellyel bővítik az eddigi helyi program kínálatát is. A fejleszéts során fontos volt, hogy az újonnan kialakított épületrész mind stílusában, mind hangulatában illeszkedjen a már meglévő épülethez illetve a portához. Ez a kialakított rész nem csak a Füves Porta vendégei számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, hanem a helybelieknek is. Ők is ugyanúgy nosztalgiázhatnak itt, mint a vendégek, hiszen a kiállított eszközök nagyrészét a mi hétköznapokban már nem használják.