Facebook

Napelemes rendszer telepítése a Mondai-Horváth Kft-ben Sorkikápolnán LEADER vállalkozásfejlesztés

Kedvezményezett neve: Mondai-Horváth Kft
Kedvezményezett címe: 9774 Sorkikápolna, Dózsa György utca 4.

A vállalkozás egyik tulajdonosa több mint 10 évet dolgozott Ausztriában lakatos és hegesztő munkakörben, mellyel határozott tapasztalatra tett szert. Egy burgenlandi fémipari cégvezető kérésére alapította a céget, 2011.04.28-án. A fő profil vaskorlátok készítése volt akkor, s napjainkban is még ez a tevékenységünk fő alkotóeleme. Állandó, visszatérő partnereink mellet, egyre több új ügyféllel és igénnyel számolunk.
A pályázat segítségével napelemes rendszer kiépítését terveztük vállalkozásunk számára. Évek óta figyelemmel kísértük a technológia fejlődését, a napelemek által előállított energia felhasználhatóságát. Megvizsgálva a telephelyünk adottságait, a megtérülési időt, szakemberek bevonásával arra a döntésre jutottunk, hogy elérkezett a megfelelő időpont a rendszer kiépítésére.
A VP6-19.2.1-69-8.1.5-17 kódszámú, Pannon Térségfejlesztő Egyesület – Nem mezőgazdasági mikrovállalkozások termelési és szolgáltatási kapacitásának fejlesztése című felhívás alapján 2018. január 31-én támogatás kérelmet nyújtottunk be. A 2019. május 14-én kézhez vett, 1972822548 iratazonosítójú támogatói okirattal 1 901 573 Ft vissza nem térítendő támogatásra lettünk jogosultak.
A napelemes rendszernél könnyen számszerűsíthető, hogy kétszeresére gyorsítja a megtérülést a pályázat által megítélt támogatás. Az elektromos áramellátás kérdésének megoldása mellett, fűtés céljából is használni fogjuk a megtermelt energiát.
A fejlesztés hatására, a megtérülési idő után, jelentős költség szabadul fel a vállalkozás számára, amely szabadon felhasználható. A piaci igények magas szintű kielégítése az ügyvezető elsőrangú elvárása, s ennek érdekében a fejlesztések elkötelezett híve, így a projekt által felszabadult költségeket további gépek beszerzésére használná, mellyel lehetővé teszi kevésbé képzett munkavállalók foglalkoztatását is, így elősegítve a vállalkozás versenyképességét, illetve az esélyegyenlőséget.
A vállalkozás megítélését is kedvezően befolyásolja a napelemek megléte, hisz környezettudatosságot, előrelátást, technikai felkészültséget sugall. A környezetvédelmi szerepvállalás a működés kezdete óta fontos helyet kap a vezetőség döntéseiben.
A feladat kivitelezésére minden bizonnyal az egyik, ha nem a legmegfelelőbb csapatot kértük fel, hisz nem csak pénzügyi szempontból oldották meg költséghatékonyan a munkát, hanem a fizikai telepítés során is egy jól működő, profi és igényes csapat dolgozott a projekten, a legnagyobb megelégedésünkre.
A pályázat kapcsán vállaltuk, hogy egy helyi vagy környékbeli iskolában bemutatjuk a vállalkozásunk tevékenységét. Erre a feladatra a Sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskolát
választottuk. Örömmel tértünk vissza régi iskolánkba, ahol mindig szívesen fogadnak bennünket, és ahol egy 8. osztályos diákcsoport előtt tudtunk beszélni a vállalkozói lét lehetőségeiről, az elért eredményekről, bátorítva a választás előtt álló fiatalokat.