Facebook

Nyári Zenei Forgatag Balogunyomban LEADER rendezvény

Kedvezményezett neve: Balogunyom Község Önkormányzat
Kedvezményezett címe: 9771 Balogunyom, Kossuth L. utca 3.

Beszámoló
Nyári Zenei Forgatag
A projekt keretében Balogunyom Község Önkormányzata június 19-20. napokon rendezte meg a Nyári Zenei Forgatag elnevezésű rendezvényt. Célunk volt, hogy olyan színvonalas rendezvényeket tarthassunk, ami minden korosztály számára értékkel bír, egyúttal megismertethessük a lakosságot a történelmi hagyományokkal. Fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk az idősebb generáció számára, hogy tudásukat, tapasztalatukat átadhassák a fiatalok számára.
Feladatunk közelebb hozni a mai társadalmi viszonyok közepette mellőzötté vált kulturális hagyományokat, a térségi jellemzők megismertetését a helyi lakossághoz és az ide látogatókhoz. A cél elérése érdekében olyan programokat is fel kellett sorakoztatnunk, ami a kevésbé fogékony rétegeket is bevonzotta (pl. ismert, népszerű fellépők), melynek nem elhanyagolhatóak voltak a költségei. A program szervezésében részt vevők munkája, a meghívott előadók és szereplők mind olyan költségeket generáltak, melyeket a pályázat sikere nélkül a település önmagában nem lett volna képes finanszírozni.
A rendezvény lebonyolításához szükséges helyszín rendelkezésre állt, önkormányzati tulajdonban van, díjfizetés nélkül igénybe vehető, azonban a hangtechnika és a sátor bérleti díja további költségeket indukált. A rendezvény sikeréhez elengedhetetlenül szükséges volt minél szélesebb körben ismertetni az eseményt, a programokat a lehetőségeket, hogy minél nagyobb számban érjük el a célközönségünket. Emiatt szórólapokat, plakátokat helyeztünk ki. Gondolnunk kellett az időjárás kiszámíthatatlanságára, meg kell oldani, hogy akár kedvezőtlen
időjárási viszonyok közepette is sikeres rendezvényt tudjunk lebonyolítani (sátorbérlés).
Rendezvényszervezés keretében olyan előadókat láthattak az érdeklődők, mint a Big Mouse Band operett műsora, Bódi Guszti és Margó, Berecki Zoltán, Berecz András, Kovácsovics Fruzsina gyermekműsora, Vida Jenny mulatós műsora, Trógermókus motoros showja.
A falunapi programokat tűzijáték zárta, mely után a Delta bulizenekar szolgáltatta a talpalávalót.