Facebook

Perenye helyi értékeinek megőrzése Perenye Község Önkormányzata LEADER rendezvény

Kedvezményezett neve: Perenye Község Önkormányzat
Kedvezményezett címe: 9722 Perenye, Béke utca 34.

Beszámoló
Perenyei Falunap
Perenye község 2019.07.20-án tartotta meg szokásos falunapi rendezvényét. A falunappal egybekötöttük Biczó Barnabás volt perenyei polgármester díszpolgárrá avatását.
A beruházás keretében lehetőségünk nyílt megismertetni a lakosságot a történelmi és kulturális hagyományokkal. Az idősödő generáció tudása és tapasztalata átadhatóvá vált. Sikerült közelebb hozni a mai társadalmi viszonyok közepette mellőzötté vált zenei sajátosságokat, a kulturális hagyományokat, a térségi jellemzők megismertetését a helyi lakossághoz és az ide látogatókhoz. A cél elérése érdekében változatos programokat szerveztünk, népszerű fellépőkkel, hogy az érdeklődők kedvet kapjanak a rendezvényen való részvételre. A program szervezésében részt vevők munkája, a meghívott előadók és szereplők mind olyan költségeket generálnak, melyeket a pályázat sikere nélkül a település önmagában nem lett volna képes finanszírozni. Rendezvényszervezés keretében olyan előadók műsorain vehettek részt a kilátogatók mint Rosta Géza gyermekműsora, Perenyei Hagyományőrző Egyesület produkciója, magyar nóták, örökzöld dalok Horváth Balázs előadásában, Buccsi Rezedák – bucsui néptánc csoport ünnepi műsora, Blus Jam zenés koncertje, Mágikus Mintha – Weöres Sándor Színház tagjainak koncertje, Nagy Jonathan bűvész előadása, valamint az est sztárvendége Éder Gabee és Zsófi mulatós koncertje.
2019. augusztus 31-én bonyolítottuk le az immár hagyománynak számító főzőversenyünket. A rendezvény lebonyolításához szükséges helyszín a Szent Ágota templom mögötti közösségi tér - rendelkezésre állt, önkormányzati tulajdonban van, díjfizetés nélkül igénybe vehető volt, azonban a hangosítás és világítástechnika, sátor és színpad bérleti díja további költségeket indukált. Szerencsére az idő idén is kegyes volt hozzánk. Számos híres fellépő is tiszteletét tette nálunk: Takács Nikolas, Rosta Géza, Gadó András és még sok helybéli szereplő is. A nap végén a Dancing Duo Táncegyüttes húzta a talpalávalót.
2019. szeptember 14-én került sor a Szüreti Felvonulásra. Az időjárás kiszámíthatatlanságát figyelembe véve került sor a sátrak felállítására, így kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette is sikeres rendezvényt tudtunk volna lebonyolítani. Idén is nagy népszerűségnek örvendett ez a kis jeles esemény: számos traktoros és beöltözött falubeli vett részt rajta.
A rendezvények során sátor és színpad bérlésre is sor került, valamint hangosítást és világítástechnikát biztosította a rendezvényszervező. Gyermekekre is mindig gondoltunk: hol ugrálóvárral, hol lufihajtógatóval, hol pedig ügyességi játékokkal.
A projekt során a következő tevékenységekre fordítottuk a támogatást:
A támogatásból az alábbi eszközök beszerzése valósult meg: 20 db sörpad garnitúra, 2 db partisátor, 2 db ital melegentartó, 1 db gáz-grillsütő és 1 db rozsdamentes nagykonyhai fazék.
A kilátogatók egy fergeteges napon vehettek részt, reményeink szerint minden éveben sikerül legalább ennyire színvonalas rendezvényt megvalósítani.