Facebook

Tevékenységbovítés az MDG Maráczi Kft-ben LEADER Vállalkozásfejlesztés

A kedvezményezett neve: MDG Maráczi Kft
A kedvezményezett címe: 9700 Szombathely, Vereckei u. 20.
A kedvezményezett telephelye: 9741 Vassurány, Hősök tere 15.

Az MDG Kft-t 2011-ben alapították azzal a céllal, hogy motorkerékpár alkatrészek online webáruház formában történő értékesítési tevékenységét végezze. A webáruház elsősorban a prémium kategóriás olasz DUCATI márkára specializálódott, mivel ezen motorkerékpár alkatrészellátásával kapcsolatban rendelkezik a legnagyobb tudásbázissal és kapcsolatrendszerrel. Az évek során kialakításra került egy széles körű beszállítói adatbázis, így több csatornán keresztül lehetőség van alkatrészbeszerzésre valamint egyre szélesebb vevőkörrel is rendelkezik, amelynek egy részre törzsvevőnek mondható.
2021.02.08-án támogatói okiratot kaptam, amelynek keretében 736.615 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

A pályázati lehetőség által biztosított 50 %-ban vissza nem térítendő támogatást egyrészt az online kereskedelmi tevékenységünk fejlesztésére fordítottuk. Egy korszerű, nagysebességű számítógép-konfiguráció beszerzése valósult meg, amelyhez a vállalkozás nevére szóló jogtiszta operációs rendszer (Windows 10 program) és Office program került beszerzésre.

A támogatás másik jelentősebb részét a tevékenység bővítéshez szükséges eszközbérbeadási tevékenységhez kapcsolódó eszköz beszerzéséhez kívánjuk felhasználni. Egy Bemer Pro szettet vásároltunk, amely egy innovatív fizikai érterápiás eszköz. A szett egy készülékből egy matracból, két helyi kezelőegységből és egy fényterápiás eszközből áll. A motorbalesetet követő zúzódások, csonttörések rehabilitációja hosszú időt vesz igénybe és sokszor jelentős munkaidőkieséssel is jár. Ezen idő lecsökkentését segítheti a beszerzésre került eszköz, amelyet használva felgyorsítható a csonttörések gyógyulása és a szervezet regenerációja. Az eszköz használatát a motorbalesetet követő rehabilitáció során fedeztük fel és első körben az ügyfélkörünkben mutattuk be, de természetesen minden érdeklődő számára elérhetővé tesszük a készüléket, így szélesítve vállalkozói tevékenységünket.

A projekt keretében még beszerzésre került egy darab projekttábla, amely a vállalkozás székhelyén került elhelyezésre.

A pályázati kiírásnak megfelelően szerettünk volna megvalósítani egy szakmai bemutatót, hogy Vép település tanulói számára bemutassuk a vállalkozásunk tevékenységét, de sajnos a jelenleg is fennálló vészhelyzet miatt ezt még nem tudtuk megtenni, de amint lehetőség nyílik rá, hogy fogadni tudjak iskolásokat akkor megcsináljuk ezt a tevékenységet is.