Facebook

Tevékenységfejlesztés eszközberuházással a KO Record Bt-ben LEADER vállalkozásfejlesztés

Kedvezményezett neve: KO Records Zeneműkiadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
Kedvezményezett címe: 9744 Vasasszonyfa, Széchenyi u. 44.

Beszámoló projekt eredményeiről
A ko records bt. tevékenységfejlesztése

Bővítette szolgáltatásainak kapacitásait és minőségét a ko records bt. A vállalkozás három fő tevékenységi területe az előadóművészethez kapcsolódó lemezkiadói és menedzsment tevékenység, a rendezvényszervezés és a televíziós műsorgyártás. A cég olyan eszközöket vásárolt a vidékfejlesztési támogatás segítségével, amelyek gyorsan elavulnak és amelyek esetében fontos az új technológia alkalmazása a versenyképesség megőrzéséhez. Képfelvevő és prezentációt segítő eszközök, adattároló és adatmegosztó kellékek kerültek beszerzésre. A fejlesztésnek köszönhetően javult a vállalkozás kommunikációs tevékenysége, a mobil munkavégzés lehetősége, az adatküldés és adatmentés biztonsága, valamint a tárhelykapacitás.

A ko records bt. 2019. december 6-án be is mutatta tevékenységét Gencsapáti településen közel 100 kisdiák számára. A vasi lemezkiadó a LEADER támogatás keretében fejlesztett, előadóművészethez kapcsolódó szolgáltatásait ismertette meg a térség fiataljaival. A program során egy kézzelfogható „példa” segítségével nyerhettek betekintést a gyerekek a vállalkozás szolgáltatásaiba.

Varga Bence, a - ko records bt. által menedzselt - vas megyei Zaporozsec zenekar frontembere, énekes, dalszerző, gitáros tartott számukra előadást. Zenei munkáit jól ismerik a fiatalok és a rádióhallgató közönség, hiszen a megjelent dalai eddig szinte kivétel nélkül az országos és vidéki rádiók kiemelt játszási listájára kerültek. Varga Bence civilben angol-magyar szakos tanárként tevékenykedik a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Egyetemi diplomáját Szombathelyen, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központján szerezte. Zenei pályája mellett másik fontos küldetése az irodalom megszerettetése, népszerűsítése. Még hallgatóként hallgatótársaival és tanárával, Fűzfa Balázs irodalomtörténésszel indította útjára rendhagyó irodalomóráikat. A produkció hamar kinőtte az iskolapadot, az oktatási intézményekben való bemutatkozásokon túl, ma már fesztiválokon, könyvtárakban és egyéb rendezvényeken is találkozhatunk rendhagyó irodalomóráikkal. Megzenésített verseket, Zaporozsec dalokat és kortárs zenekarok szerzeményeinek akusztikus változatait szólaltatja meg kicsit személyesebb, meghittebb, közvetlenebb formában. Személyes történetein keresztül ad bepillantást, hogyan látja a világot egy mai fiatal zenész, szövegíró, aki nem csak ismeri, hanem éli is a kultúrát.

A műsorban a kortárs dalok között megzenésített versek is elhangzanak, például Cseh Tamás, József Attila, Radnóti Miklós és Varró Dániel szerzeményei is. A rendhagyó óra célja, hogy felhívja a diákok figyelmét érdekességekre, össszefüggésekre a dalszövegekkel kapcsolatban, és összességében segíti őket a tudatos és értő zene(szöveg)hallgatóvá válásban, felkelti az érdeklődésüket a hangszeres/élőzene iránt.

Gencsapátiban is nagy sikert ért el az iskoláskorú fiatalok közvetlen, interaktív, mai módon történő megszólítása olyan egyedi módszerekkel, amelynek köszönhetően egyszerre vált személyes élménnyé, izgalmassá és érthetővé a közvetített kulturális tartalom.  Az óra keretében szó esett többet között a dalszövegek születéséről, szöveg és zene egységéről, vers és dalszöveg különbözőségéről és lehetséges kapcsolódási pontokról.